Natuursteen en tegels

Tegels die uw vloer een uniek look laat uitstralen.

Natuursteen vloer laten leggen.

Bent u op zoek naar een mooie duurzame natuursteen vloer met of zonder vloerverwarming? En deze wilt u meteen in uw woonkamer, keuken of badkamer laten leggen?

De soorten natuurstenen vloeren die wij gebruiken zullen wij eerst eens voor u op een rijtje zetten.

Al deze hardstenenvloeren kunnen met of zonder vloerverwarming worden aangelegd:

  • Marmer
  • Graniet
  • Leisteen
  • Kwartsiet
  • Travertin

Het bijzondere van natuursteen is dat geen steen gelijk aan elkaar is, dit geeft ook zo’n mooi speels, maar vooral levendig effect in uw omgeving. Een natuurstenen vloer in een woning staat prachtig en geeft een ruimtelijk effect.

Voordeel van Natuursteen.

Zeer sterk en erg duurzaam

Makkelijk schoon te maken

Goede geleiding vloerverwarming

Een uniek uitstraling.

Naturstenen vloer laten leggen.

Het leggen van een natuurstenenvloer kan op twee methodes:

  • Vloer kan gelijmd worden.
  • Vloer kan in de cement gelegd worden.

Vloer of wandtegels van marmer wordenvaak op de juiste dikte gefreesd, en kunnen dan zeer goed gelijmd worden op de vloer en wanden.

In het geval van lijmen zal de natuursteen tegel met een dunne lijmmortel op de bestaande zandcementdekvloer worden aangebracht en vastgeplakt. Het makkelijkste methode is om een natuurstenenvloer door een vloerenlegger te laten aanbrengen. Aangezien de toleranties en de maatvoering erg nauw kijken.

Een natuursteen vloer is zeer sfeervol. Het materiaal geleidt super waardoor het zeer geschikt is voor vloerverwarming. Voordat de vloer gelegd wordt moet er gedacht worden aan egaliseren van de vloer om deze goed vlak te krijgen.

Toprak Stone legt de vloer voor u in de cementspecie, maar er is ook een andere methode en dat is lijmen. Belangrijk dat u minimaal drie dagen niet oploopt als u de vloer heeft laten leggen. De reden hiervoor is dat alles goed moet uitharden zodat u geen verzakkingen krijgt.

Zodra wij de vloer hebben gelegd zorgen wij dat alle resten van cement goed verwijderd worden om een cement sluier tegen te gaan.

Door een natuursteen vloer te laten aanleggen en te polijsten ontstaat een schitterend effect.

Een natuurstenen vloer wordt zorgvuldig gelegd en wordt daarna gereinigd en geïmpregneerd.

Ondanks dat deze vloer wel tegen een stootje kan, kan hij naar verloop van tijd dof worden of verkleuren. U kunt daarom uw natuursteen laten polijsten.

Het belangrijkste doel van een natuursteen vloer polijsten is om een oppervlak van een materiaal glad en glanzend te maken waardoor er een sterk spiegelend effect wordt verkregen.

Eerst wordt er grof geschuurd om vervolgens met steeds fijner schuurmateriaal te gaan werken om uiteindelijk het materiaal steeds gladder te maken.

Natuurstenen hebben wel het nodige onderhoud nodig om de mooie uitstraling te houden. Zo zijn heel veel reinigingsmiddelen beschikbaar om de vloer mooi glad, schoon en glanzend te houden. Eens in de zoveel tijd is het echter ook nog nodig om een natuurstenen vloer te polijsten. Na een polijst behandeling is de vloer als nieuw.

Heeft u vragen over Natuursteen?
Bel ons op: 020 – 4472964

CONTACT OPNEMEN